Bygg

Fagskoleingeniør med fordypning bygg og relevant praksis, har kompetanse til å arbeide som entreprenører, byggeledere, oppsynsmenn, kontrollører, kommuneteknikere, i virksomheter som driver med produksjon, vedlikehold, salg og kontroll av alle typer bygg.

Fordypningen bygg gir deg opplæring om ­forvaltning, drift og vedlikehold av bygg, bygningsfysikk, bygningsproduksjon, betong-, tre- og stålkonstruksjoner. Som fagskoleingeniør i bygg vil du kunne beregne, planlegge og koordinere produksjon, innkjøp og personressurser i et byggeprosjekt. Utdanningen gir deg mellomlederkompetanse som kan brukes på mange nivå i bygg- og anleggsbransjen.

En fagskoleingeniør i byggfag kan søke om mesterbrev på visse vilkår.

Mange bruker også teknisk fagskole som ei plattform for å bli faglærer og instruktør i videregående skole.

1. Fullført og bestått videregående opplæring med fagbrev/svennebrev innen relevante fagområder, f.eks tømrerfaget, murerfaget eller taktekkerfaget.

-Gjennomføringsplan finner du her.